Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
2/6/2024

«Με τα ίδια προβλήματα τα σχολεία των Βριλησσίων και την επόμενη χρονιά;»

Η Ένωση Γονέων Βριλησσίων για την πρώτη «επίσημη» με την δημοτική αρχή

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου του 2024 η πρώτη επίσημη συνάντηση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Βριλήσσιων με τον νέο Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Γούναρη Χρήστο.

Θυμίζουμε ότι η Ένωση Γονέων έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν τόσο συνάντηση με τον νέο Δήμαρχο Βριλησσίων, όσο και ανεπίσημες αλλά ουσιαστικές συναντήσεις κατά την Προεκλογική Περίοδο των Δημοτικών Εκλογών στις οποίες σαν Ένωση έχουμε μεταφέρει όλα τα προβλήματα που εδώ και χρόνια λιμνάζουν στα σχολεία του Δήμου μας, σε μια προσπάθεια να αποσπάσουμε δεσμεύσεις για την επίλυσή τους.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά μετά τις εκλογές, έχοντας αφήσει έναν εύλογο χρόνο προσαρμογής της νέα Δημοτικής Αρχής, λαμβάνουμε μηνύματα τα οποία μας φανερώνουν ότι δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για όλα τα θέματα της Παιδείας του Δήμου μας.

Πιο συγκεκριμένα:

Για το μείζον ζήτημα του υπερπληθυσμού μαθητών των σχολικών μονάδων, ειδικά στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην οποία έχουμε και το μεγαλύτερο πρόβλημα, δεν πήραμε σαφείς απαντήσεις.

· Καμία πρόθεση πλέον για το 3ο Λύκειο Βριλησσίων το οποίο θα μπορούσε να αποσυμφορήσει τα 2 μοναδικά λύκεια του δήμου μας.
· Καμία σκέψη για την απομάκρυνση των προκατ αιθουσών. Για άλλη μια χρονιά (τουλάχιστο) μαθητές θα κάνουν μάθημα σε αυτές.
· Κανένας συγκεκριμένος προγραμματισμός για σωστή κατανομή του μαθητικού πληθυσμού των Γυμνασίων του Δήμου μας, πλην προφορικών παραινέσεων για να λυθεί το ζήτημα.

Στο θέμα του Προσεισμικού ελέγχου που όλη η γονεϊκή κοινότητα των Βριλησσίων περιμένει χρόνια τώρα, έχοντας την δέσμευση του Δημάρχου ότι θα δοθεί στην πρώτη μας συνάντηση μαζί του τον Ιανουάριο του 2024, δεν έχουμε ούτε καν ένα γραπτό «ουδέν εύρημα»…

Με αργούς ρυθμούς εξελίσσονται όλα τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης καθώς και τα πολυπόθητα ασανσέρ τα οποία δεν έχουμε δει ακόμα να λειτουργούν.

Δε δόθηκε καμία συγκεκριμένη απάντηση για το πότε θα βρεθει λύση στο μεγάλο πρόβλημα της καθαριότητας των σχολείων.

Ακόμη, δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο αν και κατά πόσο θα αιτηθούν/προσλάβουν νέους Φύλακες σχολικών μονάδων.

Δυστυχώς, η νέα χρονιά που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο μας βρίσκει άλλη μια φορά να ζητάμε το αυτονόητο. Σωστά σχολεία και εκπαίδευση στα παιδιά μας.

Σε έναν Δήμο που έχει υπερδιπλασιάσει τους κατοίκους του, δικαιολογίες δεν υπάρχουν άλλες. Πρέπει άμεσα να αυξηθούν οι δαπάνες του Δήμου για την Παιδεία.

Σαν Ένωση Γονέων δεν μπορούμε και δεν θα αφήσουμε άλλα 5 χρόνια να πάνε χαμένα. Με το παρόν Δελτίο Τύπου καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων σε εγρήγορση.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Βριλησσίων


Πηγή κειμένου εδώ.


readers  232


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Κωστής Παπαγιώργης
Οι αριθμοί είναι λιγότερο αμφίσημοι από τις λέξεις, η φιλοσοφία υπερέχει γιατί είναι η μόνη που μπορεί να σκέφτεται κάτι και συνάμα να σκέφτεται ότι το σκέφτεται.


Τα σχόλια σας...
Καταστρέφουν το πράσινο στο όνομα του περιβάλλοντος!18/6/2024 Τασία Μάρη
Πολύ ενδιαφέρουσα η παρέμβαση της Δράσης για μια άλλη Πόλη. Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό σημείο του άρθρου, το οποίο θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους , είναι το παρακάτω: " ....Είναι γνωστό το φαινόμενο, ξαφνικά όλοι οι Δήμοι να βάζουν όργανα γυμναστικής στα πάρκα τους, όλοι να αλλάζουν τους λαμπτήρες οδοφωτισμού τους με Led, όλοι να εγκαθιστούν υπόγειους κάδους συμπίεσης απορριμμάτων, όλοι να εκπονούν Σχέδια Βιώσιμης Ανάπτυξης & Κινητικότητας, όλοι να αγοράζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να εγκαθιστούν δωρεάν σταθμούς φόρτισης, ναι, ζούμε σε έναν οικολογικό κόσμο που κινείται συντονισμένα και βελτιώνει την καθημερινότητά μας. Εκεί το χρήμα, εκεί πρωταγωνιστεί και η Αυτοδιοίκηση!...." Δυστυχώς, από την .... Τοπική Αυτοδιοίκηση, το δεύτερο συνθετικό είναι δυστυχώς όρος κατ΄ ευφημισμόν......
Ο πολίτης απέναντι στον Μινώταυρο μέσα στο κράτος - λαβύρινθο15/5/2024 Γιώργος Θωμάκος
Έχω ανάλογη δυσάρεστη εμπειρία από την ΑΑΔΕ, την αυθαιρεσία των υπηρεσιών της, τις δυσλειτουργικές πλατφόρμες της ,τα ηλεκτρονικά αδιέξοδα και την "απρόσωπη" "από μηχανής" ταλαιπωρία που περιμένει τον κάθε ανυποψίαστο πολίτη ( που δεν είναι λογιστής ή φοροτεχνικός). Και ως επιστέγασμα, ο Διοικητής της ο κύριος Πιτσιλής να κομπάζει ότι με την ηλεκτρονική διοίκηση έχει καταφέρει να μειωσει την προσέλευση του κοινού προς τις υπηρεσίες(αφού έχει πρώτα κλείσει όλες τις τοπικές εφορίες και έχει πάει τις υπηρεσίες στου διαόλου τη μάνα). Άλλη μία Ανεξάρτητη αρχή που "απολαμβάνει" την ανεξαρτησία της από το να λογοδοτεί στους πολίτες. Προσωπικά, δεν μπορώ να ανεχθω την "ανημπορια" αντίδρασης απέναντι σε τέτοιες.αυθαιρεσίες. Μετα απο δύο ενδικοφανεις προσφυγές (στις οποίες δικαιώθηκα) και ένα email διαμαρτυρίας στα διοικητή της ΑΑΔΕ σκοπεύω να στείλω αναφορά για τις δομικές παθογένειες της φορολογικής διοίκησης στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών κ Διαφάνειας στη Βουλή. Είναι σίγουρο ότι εκτός από εμένα υπάρχουν και πολλοι αλλοι στην αντίστοιχη θέση. Ευχής έργον θα ήταν να γίνει κάτι συλλογικά.
Τα Βριλήσσια στο μέτωπο των Δήμων που αντιδρούν 7/5/2024 ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
Πρόκειται για ένα υδροκέφαλο κράτος και ένα επίσης υδροκέφαλο λεκανοπέδιο. Η ζήτηση κατοικιών είναι ασφυκτική και οι "αρμόδιοι" όπως πάντα καλούνται να την αντιμετωπίσουν άρον άρον, (τηρουμένου βεβαίως κάθε μέτρου που εξασφαλίζει τα συμφέροντα των εχόντων προσβάσεις στο κράτος). Θέλουμε σπίτια και δεν έχουμε γη; Δίνουμε ύψος, αδιαφορώντας αν ο συνωστισμός που δημιουργείται έτσι δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία των πόλεων και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Κανένας από αυτούς τους νεαρούς και νεοεμφανιζόμενους, αμερικανοσπουδαγμένους πολιτικούς με τον αέρα σαράντα καρδιναλίων δεν θα σπάσει το κεφάλι του προκειμένου να αντιμετωπίσει ριζικά ένα θέμα πριν η βόμβα σκάσει στα χέρια μας, εστιάζοντας στα αίτια. Θα κινηθούν με συνοπτικές διαδικασίες για να κατασπαράξουν ό,τι έχει απομείνει και "τσιμέντο να γίνει". Διότι, αν η χώρα είχε διασώσει κάποιες πολιτικές προσωπικότητες και αν διέθετε πολιτικούς ικανούς να παράγουν πολιτική με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, όπως για παράδειγμα υπήρξε ο πρόσφατα εκλιπών Μιχάλης Χαραλαμπίδης, κάποιον θα ενδιέφερε αυτό το τρομαχτικό άνοιγμα ανάμεσα στα κέντρα και στις περιφέρειες, όπου υπάρχει μεγάλη στενότητα ευκαιριών απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας των εκεί πληθυσμών με αποτέλεσμα η ύπαιθρος να ερημώνει και να μαραζώνει την ώρα που τα κέντρα ασφυκτιούν. Γιατί εκεί βρίσκεται η κύρια γενεσιουργός αιτία των δυσλειτουργιών της πόλης. Χρειάζονται αντιστάσεις ώστε να μην εφαρμόζονται μέτρα που επιβαρύνουν την κατάσταση στις πόλεις, σαν αυτά που συζητούνται, αλλά ταυτόχρονα και αναβάθμιση των υποδομών και της ζωής στην περιφέρεια, ώστε να συγκρατούνται οι πληθυσμοί τους εκεί. Αυτά μεταξύ άλλων πολλών με δεδομένο το παντελώς αφερέγγυο σύστημα εξουσίας.


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2024 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου