Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
28/5/2024

Αλλαγή φρουράς στην εκπροσώπηση της ΔΡΑΣΗΣ

Ο Θανάσης Σπηλιώτης αντικαθιστά τον Μάρκο Κρητικό

Με μια λιτή δήλωση παραιτήθηκε από Δημοτικός Σύμβουλος Βριλησσίων, εκλεγμένος με την «Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη», ο Μάρκος Κρητικός.

Ο Μάρκος Κρητικός υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΔΡΑΣΗΣ. Η συμβολή του και η επιρροή του στην εξέλιξη της συλλογικότητάς μας, υπήρξε καθοριστική. Δημοτικός Σύμβουλος από το 2019 και μέλος, επί μακρόν, του Δ.Σ. του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού Δήμου (ΠΑΟΔΗΒ).

Η δήλωση παραίτησης διαβάστηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στην αρχή της χθεσινής (27/5) συνεδρίασης: «κ. Πρόεδρε, σας δηλώνω ότι παραιτούμαι από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου και σας παρακαλώ για τα δέοντα. Σας εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία για το καλό της Πόλης μας.».

Στη συνέχεια, ο Μάρκος Κρητικός εξήγησε ότι «οι λόγοι που τον οδήγησαν στην παραίτηση είναι αυστηρά προσωπικοί και αρκούντως ισχυροί για να τον οδηγήσουν σε αυτή την απόφαση». Και συμπλήρωσε: «Κάποιες στιγμές στη ζωή μας προκύπτουν ζητήματα που χρειάζονται σθεναρές, άμεσες αποφάσεις και ανυποχώρητες. Και έτσι έπρεπε να ανταποκριθώ σε αυτές. Αυτό είναι το προσωπικό μέρος, το οποίο και δεν μπορεί να συζητηθεί. Όσον αφορά το δημοτικό συμβούλιο, πραγματικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω. Δεν γνωριζόμαστε με όλους καλά, ούτε έχουμε συνεργαστεί με όλους εξίσου καλά. Υπάρχουν άνθρωποι που γνωριζόμαστε από παλιά, λείπει η κ. Κυρίτση, και με τον κ. Δημητρίου παλιότερα, η συνεργασία μας υπήρξε ομαλή, πολλές φορές με διαφωνίες, με σοβαρές έντονες διαφωνίες, αλλά έτσι επιτάσσει ο ρόλος του καθένα μας. Το συμπέρασμα που έβγαλα τόσα χρόνια ανάμεσα σας είναι ότι -με δεδομένο ότι το δημοτικό συμβούλιο, ιδιαίτερα μετά τον τελευταίο νόμο, έχει καθαρά διακοσμητικό χαρακτήρα για την αντιπολίτευση- αυτό που κυρίως προκύπτει ως ανάγκη, είναι να αναδειχθεί η αξία και η καλλιέργεια της διαφωνίας, της άλλης φωνής και της διαφορετικής άποψης. Και αυτό, όχι μόνο να το ανέχεται κανείς, αλλά να το ενισχύει και να το επιδιώκει, όσο και αν είναι ζόρικο πολλές φορές. Και εκτός από αυτό, χρέος μας είναι να ακούμε και να αφουγκραζόμαστε τη φωνή της γειτονιάς, αλλά της γειτονιάς, όχι των κολλητών και των κολάκων. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους. Έχετε να δώσετε σοβαρές μάχες και για το περιβάλλον και για τα έργα και για τον εκσυγχρονισμό του Δήμου και από τη θέση και τη στάση του ο καθένας, θα κριθεί από όλους και από τους πολίτες. Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία σας».

Ο επικεφαλής της ΔΡΑΣΗΣ Γιάννης Τσούτσιας, παίρνοντας τον λόγο αμέσως μετά, δήλωσε: «Ο Μάρκος είναι άνθρωπος-κόσμημα για την πόλη και το Δ.Σ. Είναι από τους λίγους που ξεκινήσαμε μαζί από το 2006. Έχουμε μια ιστορική και βαθιά φιλική σχέση. Ξέρω ότι το ΔΣ θα χάσει από την απόφαση που πήρε. Κι εμείς βέβαια. Ξέρω ότι τα πράγματα ταυτόχρονα, προχωράνε. Νομίζω ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα εξακολουθούμε να είμαστε μαζί και θα συνεχίσουμε να γράφουμε την ιστορία που ξεκινήσαμε πριν χρόνια».

Αναλόγως τοποθετήθηκαν στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα και την προσφορά του Μάρκου με τα πλέον θετικά λόγια: «Υπόδειγμα Δημοτικού Συμβούλου», (Χρήστος Κάππας). «Αυτοδιοικητικός με μεγάλη προσφορά, θα είναι πάντα στο πλευρό μας με τον τρόπο που θα επιλέξει για το καλό της πόλης μας» (Δήμαρχος Βριλησσίων, Γιάννης Πισιμίσης). «Πολύτιμη δύναμη για το Δημοτικό Συμβούλιο», (Κώστας Βαφειάδης). «Ήρεμη δύναμη» (Βούλα Αρσένη). «Συνέβαλε στην υπεράσπιση των συμφερόντων της πόλης και των πολιτών» (Βασίλης Αρχιμανδρίτης). «Χαρά και τιμή να συνεργαστώ μαζί του», (Τάσος Δημητρίου).

Τον Μάρκο αντικαθιστά στο δημοτικό συμβούλιο εκ μέρους της ΔΡΑΣΗΣ, ο Θανάσης Σπηλιώτης, καθηγητής Μαθηματικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο Θανάσης, ενεργό μέλος της κίνησής μας, ήταν πρώτος αναπληρωτής δημοτικός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο της ΔΡΑΣΗΣ, τόσο στις δημοτικές εκλογές του 2019, όσο και σε αυτές του 2023.
Έχει σπουδάσει Μαθηματικά (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων), Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΑΣΠΑΙΤΕ), Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) και Σχολική Ψυχολογία (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου). Εργάζεται σε Γυμνάσιο του Δήμου μας.


Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων ΔΡΑΣΗ για μια Άλλη Πόλη


readers  1056


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Κωστής Παπαγιώργης
Οι αριθμοί είναι λιγότερο αμφίσημοι από τις λέξεις, η φιλοσοφία υπερέχει γιατί είναι η μόνη που μπορεί να σκέφτεται κάτι και συνάμα να σκέφτεται ότι το σκέφτεται.


Τα σχόλια σας...
Καταστρέφουν το πράσινο στο όνομα του περιβάλλοντος!18/6/2024 Τασία Μάρη
Πολύ ενδιαφέρουσα η παρέμβαση της Δράσης για μια άλλη Πόλη. Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό σημείο του άρθρου, το οποίο θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους , είναι το παρακάτω: " ....Είναι γνωστό το φαινόμενο, ξαφνικά όλοι οι Δήμοι να βάζουν όργανα γυμναστικής στα πάρκα τους, όλοι να αλλάζουν τους λαμπτήρες οδοφωτισμού τους με Led, όλοι να εγκαθιστούν υπόγειους κάδους συμπίεσης απορριμμάτων, όλοι να εκπονούν Σχέδια Βιώσιμης Ανάπτυξης & Κινητικότητας, όλοι να αγοράζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να εγκαθιστούν δωρεάν σταθμούς φόρτισης, ναι, ζούμε σε έναν οικολογικό κόσμο που κινείται συντονισμένα και βελτιώνει την καθημερινότητά μας. Εκεί το χρήμα, εκεί πρωταγωνιστεί και η Αυτοδιοίκηση!...." Δυστυχώς, από την .... Τοπική Αυτοδιοίκηση, το δεύτερο συνθετικό είναι δυστυχώς όρος κατ΄ ευφημισμόν......
Ο πολίτης απέναντι στον Μινώταυρο μέσα στο κράτος - λαβύρινθο15/5/2024 Γιώργος Θωμάκος
Έχω ανάλογη δυσάρεστη εμπειρία από την ΑΑΔΕ, την αυθαιρεσία των υπηρεσιών της, τις δυσλειτουργικές πλατφόρμες της ,τα ηλεκτρονικά αδιέξοδα και την "απρόσωπη" "από μηχανής" ταλαιπωρία που περιμένει τον κάθε ανυποψίαστο πολίτη ( που δεν είναι λογιστής ή φοροτεχνικός). Και ως επιστέγασμα, ο Διοικητής της ο κύριος Πιτσιλής να κομπάζει ότι με την ηλεκτρονική διοίκηση έχει καταφέρει να μειωσει την προσέλευση του κοινού προς τις υπηρεσίες(αφού έχει πρώτα κλείσει όλες τις τοπικές εφορίες και έχει πάει τις υπηρεσίες στου διαόλου τη μάνα). Άλλη μία Ανεξάρτητη αρχή που "απολαμβάνει" την ανεξαρτησία της από το να λογοδοτεί στους πολίτες. Προσωπικά, δεν μπορώ να ανεχθω την "ανημπορια" αντίδρασης απέναντι σε τέτοιες.αυθαιρεσίες. Μετα απο δύο ενδικοφανεις προσφυγές (στις οποίες δικαιώθηκα) και ένα email διαμαρτυρίας στα διοικητή της ΑΑΔΕ σκοπεύω να στείλω αναφορά για τις δομικές παθογένειες της φορολογικής διοίκησης στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών κ Διαφάνειας στη Βουλή. Είναι σίγουρο ότι εκτός από εμένα υπάρχουν και πολλοι αλλοι στην αντίστοιχη θέση. Ευχής έργον θα ήταν να γίνει κάτι συλλογικά.
Τα Βριλήσσια στο μέτωπο των Δήμων που αντιδρούν 7/5/2024 ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
Πρόκειται για ένα υδροκέφαλο κράτος και ένα επίσης υδροκέφαλο λεκανοπέδιο. Η ζήτηση κατοικιών είναι ασφυκτική και οι "αρμόδιοι" όπως πάντα καλούνται να την αντιμετωπίσουν άρον άρον, (τηρουμένου βεβαίως κάθε μέτρου που εξασφαλίζει τα συμφέροντα των εχόντων προσβάσεις στο κράτος). Θέλουμε σπίτια και δεν έχουμε γη; Δίνουμε ύψος, αδιαφορώντας αν ο συνωστισμός που δημιουργείται έτσι δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία των πόλεων και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Κανένας από αυτούς τους νεαρούς και νεοεμφανιζόμενους, αμερικανοσπουδαγμένους πολιτικούς με τον αέρα σαράντα καρδιναλίων δεν θα σπάσει το κεφάλι του προκειμένου να αντιμετωπίσει ριζικά ένα θέμα πριν η βόμβα σκάσει στα χέρια μας, εστιάζοντας στα αίτια. Θα κινηθούν με συνοπτικές διαδικασίες για να κατασπαράξουν ό,τι έχει απομείνει και "τσιμέντο να γίνει". Διότι, αν η χώρα είχε διασώσει κάποιες πολιτικές προσωπικότητες και αν διέθετε πολιτικούς ικανούς να παράγουν πολιτική με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, όπως για παράδειγμα υπήρξε ο πρόσφατα εκλιπών Μιχάλης Χαραλαμπίδης, κάποιον θα ενδιέφερε αυτό το τρομαχτικό άνοιγμα ανάμεσα στα κέντρα και στις περιφέρειες, όπου υπάρχει μεγάλη στενότητα ευκαιριών απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας των εκεί πληθυσμών με αποτέλεσμα η ύπαιθρος να ερημώνει και να μαραζώνει την ώρα που τα κέντρα ασφυκτιούν. Γιατί εκεί βρίσκεται η κύρια γενεσιουργός αιτία των δυσλειτουργιών της πόλης. Χρειάζονται αντιστάσεις ώστε να μην εφαρμόζονται μέτρα που επιβαρύνουν την κατάσταση στις πόλεις, σαν αυτά που συζητούνται, αλλά ταυτόχρονα και αναβάθμιση των υποδομών και της ζωής στην περιφέρεια, ώστε να συγκρατούνται οι πληθυσμοί τους εκεί. Αυτά μεταξύ άλλων πολλών με δεδομένο το παντελώς αφερέγγυο σύστημα εξουσίας.


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2024 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου