Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων

 
23/5/2024

Και δεύτερη επιστολή κατοίκων για το ρέμα Βριλησσού

Να αποσυρθεί η μελέτη που προβλέπει εκσκαφή όλων των δέντρων

«Καμία διευθέτηση χωρίς προστασία του δασικού πλούτου» είχαν ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο της 27ης Μαρτίου οι εκπρόσωποι των περιοίκων της παραρεμάτιας ζώνης. Το θέμα είχε εισηγηθεί, μαζί με τους κατοίκους, ο δημοτικός σύμβουλος της ΔΡΑΣΗΣ Μάρκος Κρητικός, επισημαίνοντας ότι στα 870 μέτρα διαδρομής του ρέματος, από την οδό Ολύμπου μέχρι την οδό Αναπαύσεως, υπάρχουν πάνω από 300 ψηλά δέντρα, ύψους από 15-25, ίσως και 30 μέτρων, τα οποία σύμφωνα με την υπάρχουσα μελέτη διευθέτησης, θα κοπούν! «Θα επιτρέψουμε να καταστραφεί δάσος δύο στρεμμάτων και ολόκληρο το οικοσύστημα που αυτό φιλοξενεί;», ήταν το ερώτημα που τέθηκε προς το δημοτικό συμβούλιο. Σήμερα, δύο μήνες μετά, καμία εξέλιξη δεν έχει υπάρξει και οι κάτοικοι «αναγκάζονται» να προχωρήσουν σε δεύτερη επιστολή προς το δημοτικό συμβούλιο, ζητώντας «ανασύνταξη της μελέτης με στοιχεία κατασκευής που θα αντιμετωπίζουν τα υδρογεωλογικά προβλήματα του ρέματος και θα σέβονται τις οικολογικές και περιβαλλοντικές απαιτήσεις της περιοχής». Το ζήτημα εξάλλου, της προστασίας των ρεμάτων, απασχολεί σήμερα πολλούς κοινωνικούς φορείς στη χώρα. Ενδεικτικά: Kίνηση Πολιτών Ηλιούπολης και Πολίτες υπέρ των Ρεμάτων ΡΟΗ.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΜΑ ΒΡΙΛΗΣΣΟΥ

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βριλησσίων
Δεύτερη επιστολή κατοίκων του Δήμου μας με θέμα την παραρεμάτια ζώνη Βριλησσού.

Οι παρακάτω υπογράφοντες κάτοικοι της περιοχής του ρέματος Βριλησσού, σας γνωρίζουμε ότι, μετά την τελευταία συνάντησή μας με το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, αναζητήσαμε και λάβαμε από την Τεχνική Υπηρεσία στοιχεία της μελέτης της αντιπλημμυρικής προστασίας του ρέματος Βριλησσού.

Μελετήσαμε αποσπασματικά τι προβλέπει η μελέτη, (στο φύλλο 1 της γενικής οριζοντιογραφίας από την οδό Ολύμπου μέχρι περίπου το γήπεδο Βριλησσίων), που υπογράφουν οι μελετητές Ελένη Χούλη και Ευστράτιος Βέργος, με τίτλο «ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΩΝΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΑΝΑΝΤΗ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ». Με έκπληξή μας διαπιστώσαμε ότι στην ανωτέρω οριζοντιογραφία προβλέπεται η εφαρμογή της τυπικής διατομής 3, με επένδυση και χωρίς επένδυση του πυθμένα. Η διατομή αυτή προβλέπει πλάτος πυθμένα 4 μέτρα και πρανή από συρματοκιβώτια με λίθινα στοιχεία πλάτους 2 μέτρων σε κάθε όχθη. Συνολικά δηλαδή στην οδό Αμαζόνων προβλέπεται πλάτος εκσκαφών 8 μέτρων, που αρχίζει 6 μέτρα από την ρυμοτομική γραμμή της οδού Αμαζόνων. Δηλαδή από το ρείθρο της όχθης.

Πρακτικά αυτό οδηγεί στην πλήρη εκρίζωση της υπάρχουσας υψηλής δεντροστοιχίας από ευκαλύπτους, αγριοαχλαδιές, βραχυχίτωνες, μουριές και άλλα πανύψηλα δέντρα ηλικίας δεκαετιών. Δεν προβλέπεται από την μελέτη ούτε ένα εκατοστό γης για μεταφύτευση άλλων δέντρων, εκτός εάν νομίζουμε ότι μπορούμε να φυτέψουμε δέντρα μέσα στις πέτρες των συρματοκιβωτίων. Από ότι φανταζόμαστε αυτό πρέπει να συμβαίνει και στα ανάντη στις άλλες οριζοντιογραφίες μέχρι την οδό Αναπαύσεως.

Κατόπιν αυτού, επειδή για εμάς προέχει η διάσωση της υπάρχουσας δεντροστοιχίας, παρακαλούμε τους Δημοτικούς Σύμβουλους να ερευνήσουν το θέμα με επί τόπου αυτοψία και να προτείνουν στην Τεχνική Υπηρεσία ανασύνταξη της μελέτης με στοιχεία κατασκευής που θα αντιμετωπίζουν τα υδρογεωλογικά προβλήματα του ρέματος αλλά και θα σέβονται τις οικολογικές και περιβαλλοντικές απαιτήσεις της περιοχής.

Η μελέτη αυτή πρεσβεύει τεχνικές διευθέτησης ρεμάτων παρελθόντων ετών και πρέπει να αποσυρθεί άμεσα.


Βριλήσσια 22/04/2024
Οι υπογράφοντεςreaders  927


Σχόλια (0)


Εισαγωγή σχολίου
Όνομα:

Σχόλιο:Τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα και είναι αποκλειστική ευθύνη του συντάκτη του σχολίου. Οι διαχειριστές της παρούσας ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής των σχολίων εκείνων που έχουν διαφημιστικούς σκοπούς, κρίνονται ως ρατσιστικά ή προσβάλλουν πρόσωπα.

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 H Δράση στο facebook Το κανάλι μας στο YouTube
 
Ακροβάτες στο χαρτί Ακροβάτες στο χαρτί
Cine Δράση

Τελευταία θέματα

Τοιχο-διωκτικά
Κωστής Παπαγιώργης
Οι αριθμοί είναι λιγότερο αμφίσημοι από τις λέξεις, η φιλοσοφία υπερέχει γιατί είναι η μόνη που μπορεί να σκέφτεται κάτι και συνάμα να σκέφτεται ότι το σκέφτεται.


Τα σχόλια σας...
Καταστρέφουν το πράσινο στο όνομα του περιβάλλοντος!18/6/2024 Τασία Μάρη
Πολύ ενδιαφέρουσα η παρέμβαση της Δράσης για μια άλλη Πόλη. Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό σημείο του άρθρου, το οποίο θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους , είναι το παρακάτω: " ....Είναι γνωστό το φαινόμενο, ξαφνικά όλοι οι Δήμοι να βάζουν όργανα γυμναστικής στα πάρκα τους, όλοι να αλλάζουν τους λαμπτήρες οδοφωτισμού τους με Led, όλοι να εγκαθιστούν υπόγειους κάδους συμπίεσης απορριμμάτων, όλοι να εκπονούν Σχέδια Βιώσιμης Ανάπτυξης & Κινητικότητας, όλοι να αγοράζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να εγκαθιστούν δωρεάν σταθμούς φόρτισης, ναι, ζούμε σε έναν οικολογικό κόσμο που κινείται συντονισμένα και βελτιώνει την καθημερινότητά μας. Εκεί το χρήμα, εκεί πρωταγωνιστεί και η Αυτοδιοίκηση!...." Δυστυχώς, από την .... Τοπική Αυτοδιοίκηση, το δεύτερο συνθετικό είναι δυστυχώς όρος κατ΄ ευφημισμόν......
Ο πολίτης απέναντι στον Μινώταυρο μέσα στο κράτος - λαβύρινθο15/5/2024 Γιώργος Θωμάκος
Έχω ανάλογη δυσάρεστη εμπειρία από την ΑΑΔΕ, την αυθαιρεσία των υπηρεσιών της, τις δυσλειτουργικές πλατφόρμες της ,τα ηλεκτρονικά αδιέξοδα και την "απρόσωπη" "από μηχανής" ταλαιπωρία που περιμένει τον κάθε ανυποψίαστο πολίτη ( που δεν είναι λογιστής ή φοροτεχνικός). Και ως επιστέγασμα, ο Διοικητής της ο κύριος Πιτσιλής να κομπάζει ότι με την ηλεκτρονική διοίκηση έχει καταφέρει να μειωσει την προσέλευση του κοινού προς τις υπηρεσίες(αφού έχει πρώτα κλείσει όλες τις τοπικές εφορίες και έχει πάει τις υπηρεσίες στου διαόλου τη μάνα). Άλλη μία Ανεξάρτητη αρχή που "απολαμβάνει" την ανεξαρτησία της από το να λογοδοτεί στους πολίτες. Προσωπικά, δεν μπορώ να ανεχθω την "ανημπορια" αντίδρασης απέναντι σε τέτοιες.αυθαιρεσίες. Μετα απο δύο ενδικοφανεις προσφυγές (στις οποίες δικαιώθηκα) και ένα email διαμαρτυρίας στα διοικητή της ΑΑΔΕ σκοπεύω να στείλω αναφορά για τις δομικές παθογένειες της φορολογικής διοίκησης στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών κ Διαφάνειας στη Βουλή. Είναι σίγουρο ότι εκτός από εμένα υπάρχουν και πολλοι αλλοι στην αντίστοιχη θέση. Ευχής έργον θα ήταν να γίνει κάτι συλλογικά.
Τα Βριλήσσια στο μέτωπο των Δήμων που αντιδρούν 7/5/2024 ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
Πρόκειται για ένα υδροκέφαλο κράτος και ένα επίσης υδροκέφαλο λεκανοπέδιο. Η ζήτηση κατοικιών είναι ασφυκτική και οι "αρμόδιοι" όπως πάντα καλούνται να την αντιμετωπίσουν άρον άρον, (τηρουμένου βεβαίως κάθε μέτρου που εξασφαλίζει τα συμφέροντα των εχόντων προσβάσεις στο κράτος). Θέλουμε σπίτια και δεν έχουμε γη; Δίνουμε ύψος, αδιαφορώντας αν ο συνωστισμός που δημιουργείται έτσι δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία των πόλεων και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Κανένας από αυτούς τους νεαρούς και νεοεμφανιζόμενους, αμερικανοσπουδαγμένους πολιτικούς με τον αέρα σαράντα καρδιναλίων δεν θα σπάσει το κεφάλι του προκειμένου να αντιμετωπίσει ριζικά ένα θέμα πριν η βόμβα σκάσει στα χέρια μας, εστιάζοντας στα αίτια. Θα κινηθούν με συνοπτικές διαδικασίες για να κατασπαράξουν ό,τι έχει απομείνει και "τσιμέντο να γίνει". Διότι, αν η χώρα είχε διασώσει κάποιες πολιτικές προσωπικότητες και αν διέθετε πολιτικούς ικανούς να παράγουν πολιτική με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, όπως για παράδειγμα υπήρξε ο πρόσφατα εκλιπών Μιχάλης Χαραλαμπίδης, κάποιον θα ενδιέφερε αυτό το τρομαχτικό άνοιγμα ανάμεσα στα κέντρα και στις περιφέρειες, όπου υπάρχει μεγάλη στενότητα ευκαιριών απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας των εκεί πληθυσμών με αποτέλεσμα η ύπαιθρος να ερημώνει και να μαραζώνει την ώρα που τα κέντρα ασφυκτιούν. Γιατί εκεί βρίσκεται η κύρια γενεσιουργός αιτία των δυσλειτουργιών της πόλης. Χρειάζονται αντιστάσεις ώστε να μην εφαρμόζονται μέτρα που επιβαρύνουν την κατάσταση στις πόλεις, σαν αυτά που συζητούνται, αλλά ταυτόχρονα και αναβάθμιση των υποδομών και της ζωής στην περιφέρεια, ώστε να συγκρατούνται οι πληθυσμοί τους εκεί. Αυτά μεταξύ άλλων πολλών με δεδομένο το παντελώς αφερέγγυο σύστημα εξουσίας.


Δημοτικές Εκλογές 2014


ΓΠΣ Βριλησσίων 2011


Δημοτικές Εκλογές 2010


Παιδεία 2009
Καλλικράτης: απόψεις και θέματα

Η κρίση και το πρόγραμμα σταθερότητας

Το στέκι της Δράσης 

Το νέο στέκι της «Δράσης», Πάρνηθος 21 Βριλήσσια τηλ. 211-116-5797. H δωρεάν δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα 12:00-2:00μμ, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 6:00-8:00μμ.
   
© 2006 - 2024 Δράση για μια Άλλη Πόλη
Κατασκευή - επιμέλεια ιστοσελίδας: Μάκης Ετζόγλου